keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Eräjormailua

Muutama viikko sitten ystäväni ollessa vierailulla pääsimme tutkailemaan kaupungin ulkopuolella sijaitsevia luontokohteita. Saimme kyydin eräältä todella mukavalta tädiltä, jota haastattelin aiemmin keväällä lehteen, ja suuntasimme kolmistaan Eagle Canyonin riippusilloille ja Kakabeka Falls -putouksille.

Eagle Canyonin riippistä mainostetaan Kanadan pisimpänä, ja kieltämättä polvet hieman tutisivat sillalle astuessa. Kuvia oli toki pakko ottaa, mutta muuten kädet pysyivät tiukasti kaiteissa kiinni.

Pääsimme kanjonin laelle
pimp my ride -käsittelyn saaneella turbogolf-kärryllä, minkä jälkeen astelimme varovaisesti riippusiltaa pitkin toiselle puolelle. Lyhyen patikoinnin jälkeen tulimme toista siltaa takaisin ja laskeuduimme portaat kanjonin pohjalle. Kuin jännitystä ei olisi muuten ollut tarpeeksi, visioimme millaista olisi huomata puolivälissä siltaa, että takana hiippailisi nälkäinen karhu. Myös loppuhuipennus elokuvasta Indiana Jones ja tuomion temppeli käväisi mielessä.





Kanjonin jälkeen jatkoimme matkaa Kakabeka Fallsille, joka sijaitsee n. 30 kilometriä Thunder Baysta länteen.
Legendan mukaan paikallisen Ojibwe-heimon intiaanipäällikön tytär, prinsessa Greenmantle, johdatti vihollisheimon taistelijat perässään Kaministiquia-jokea pitkin Kakabekan putouksiin, suoraan kohiseviin kuoleman pyörteisiin.

Yhden version mukaan rinsessa ehti pelastautua ennen pudotusta, toisen mukaan hän uhrasi itsensä melomalla ensimmäisenä kielekkeeltä alas. Putousten massiivinen jylinä on kuulemma tuhoon syöksettyjen Sioux-sotureiden vihaista karjuntaa, kun taas putousten ylle toisinaan usvasta kohoavan sateenkaaren sanotaan olevan Greenmantlen henki. Kaunis paikka, kannattaa käväistä jos näille kulmille sattuu.



The Niagara of the North, eli Kakabeka Falls.



Näkymiä sai ihastella lukuisilta tasanteilta. Satuimme paikalle parahiksi ilmaa raikastaneen sadekuuron jälkeen.

1 kommentti:

  1. Vaikka reissullani kävin monessa korkeassa ja sykähdyttävässä paikassa, oli tuo riippusilta ehkä kuitenkin yksi jännittävimmistä.

    VastaaPoista