keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Back from hiatus

No niin, täällä taas pienen tauon jälkeen! Minulla on ollut viimeisen kolmen viikon ajan niin hyvää seuraa täällä, ettei ole juuri koneen äärellä tullut oleiltua. Nyt on kuitenkin paluu yksinäiseen arkeen: mies lähti eilen takaisin Suomeen ja minä palasin puolestani tänne Thunder Bayhin.

Pääsiäinen meni Torontoa ihmetellessä, ja ihmeteltävää tosiaan riitti. Sympaattinen suurkaupunki suorastaan pursusi nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa: CN Tower, Hockey Hall of Fame, Chinatown, lukemattomat sushipaikat, ostoskeskuksien edessä ilveilevät katutaiteilijat, jääkiekkohuuma, hodarivaunut, lauantaipäivän ihmisvilinä, katolinen pääsiäisparaati... Kuvat kertokoon lisää:


Näkymä 553 metrin korkuisesta CN Towerista, eli Canadian National Towerista. Huipulla tuuli, mutta ei huimannut!


Uuden City Hallin kaaret. Kesällä tässä on epäilemättä joku näyttävä vesispektaakkeli.


Chinatownin liepeillä oli kaikenlaista etnistä säpinää. Joka kulmalla grillattiin jotain, tässä lienee joku makrilli tulilla.


Hotellimme sijaitsi kartan mukaan Toronton gay-kaupunginosan tuntumassa. The Beef Ball sen todistaa.


CN Tower hieman kauempaa.


ROM, eli Royal Ontario Museum. Noloa myöntää, mutta tuli käytyä vain gift shopissa...


Ajelimme pitkäperjantaina ympäriinsä street carilla ja osuimme parahiksi Little Italyyn pääsiäisparaatia seuraamaan. Tunnelma oli yllättävän harras, kun ihmiset seurasivat hiljaisina Jeesuksen kärsimyksiä kuvaillutta kulkuetta.


Hieman ennen kulkueen alkua paikalle pöllähti kaksi paloautoa. Mitään dramaattista ei kuitenkaan ollut näköpiirissä, joten kyseessä oli ehkä savu ilman tulta.

1 kommentti:

  1. Gift shopit on aina melkein parasta museoissa...ei niitä kannata missata :)

    VastaaPoista