tiistai 3. maaliskuuta 2009

Vierailu Järvenpäässä

Läksin tiistaina työpäivän piristeeksi käymään Lakehead Universityn tiluksilla. Olin saanut edellisviikolla eräältä kaikessa mahdollisessa ihmisoikeus-, tasa-arvo- ja etnisyyskysymyksiin liittyvässä toiminnassa mukana olevalta naishenkilöltä vinkkiä, että heillä olisi päärakennuksen aulassa Palestine awareness booth. Suunnitelmana oli siis katsastaa koju ja vilkaista yliopiston ilmoitustaulua juttuideoiden toivossa.

Siinä selaillessani
orientalismia ja terrorismin taustaa käsitteleviä kirjoja pääsin todistamaan kahden historianopiskelijan dialogia, joka oli kuin suoraan Dude, where's my car -leffasta. Puheessa toistui kaikki amerikkalaisesta opiskelijapopkulttuurista tutut ilmaukset, kuten rad, wicked, dude, totally, for sure ja sweet. Taisinpa kuulla myös muutaman awesomen ja aika monta likea. Teeskentelin lukevani keskittyneesti Edward Saidia, mutta sisäisesti minulla oli erittäin hauskaa. Täällä oikeasti puhutaan noin!

Tapasin myös todella mukavan kanadalaistytön, jonka sähköpostiosoitteen sain edelliseltä harjoittelijalta. Hän opiskelee yliopistolla Northern Studies -ohjelmassa, minkä tiimoilta hän on ollut Rovaniemellä vaihdossa. Joimme kahvit The Study -kuppilassa ja kiersimme kampuksella vähän lisää. Meno oli ensituntumalta jotenkin letkeämpää kuin kotipuolessa HY:n kampuksella: opiskelijoita notkui ikkunalaudoilla mitä ihmeellisimmissä asennoissa läppäreineen, pelaamassa bilistä ja hengaamassa keskellä päärakennuksen baaria (!). Indeed, sivistyksen kehdossa voi nauttia halutessaan huurteisen. Wicked!

2 kommenttia:

  1. Totally awesome! Kivaa, että olet päässyt välillä tapaamaan myös meidän ikäistä porukkaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, ehdottomasti! Kyllähän sitä kieltämättä kaipaa välillä myös omanikäistä juttuseuraa, ja muutenkin on kiva nähdä millaista opiskelijakulttuuri täällä on.

    VastaaPoista