torstai 26. helmikuuta 2009

Lisää näkymiä neighborhoodista

Viikko on mennyt toistaiseksi aika leppoisissa merkeissä juttuja kirjoitellen ja haastatteluja tehden. Kävin alkuviikosta esittäytymässä paikallisen Suomen kielen koulun hallitukselle, sillä tarkoituksena olisi käydä siellä apuopettajan roolissa kerran viikossa. Koululle kaivataan kuulemma aina tuoreita tulokkaita suoraan Suomesta, sillä heidän kielitaitonsa ei ole vielä päässyt rappeutumaan Kanadassa oleilun seurauksena. Täällähän puhutaan sujuvasti kuumasta suklaapulverista, kun halutaan tehdä kaakaota ja sihtihuoneesta, kun mennään verkotetulle kuistille chillailemaan.

Viikonloppuna onkin jo heti tiedossa talvista tohinaa: perinteisten suomalaisten talvileikkien rieha Tapiola-nimisessä ulkoilupaikassa. Lapsille on luvassa ainakin hiihtoa, napakelkkailua ja mitä luultavimmin lumisotaa - ainakin jos on muistaminen omia talvisia lapsuuden lempihuveja.


Koska täällä on nyt ollut hieman harmaata ja lumista, ajattelin piristykseksi postata kuvia aurinkoisemmilta ajoilta. Kävin jokin aika sitten hankkimassa itselleni kirjastokortin ja katselin samalla reissulla vähän kulmia.


Täällä on kirkkoja vähän joka kulmalla, jokaiselle jotain.Kirkon kupeesta löytynyt talo oli niin symppis, että se oli pakko dokumentoida.


Home sweet home. Penthaussini sijaitsee erittäin mukavan vanhemman rouvan yläkerrassa.


My home office. This is where the magic happens... eli viimeiset tikistelyt lopputyön kanssa meneillään.

1 kommentti:

  1. Onpa tosiaan kiva lukea sinunkin pikkukaupungin seikkailuistasi. Yksi asia jäi tekstistäsi erityisesti mieleen: sivulauseessa nopeasti mainittu vuokraemännän lämmittämä Sauna! Aah. Maksaisin aika paljon siitä, että pääsisin saunomaan täällä..

    VastaaPoista