perjantai 6. helmikuuta 2009

Iltoja Alicen kanssa

Menneellä viikolla sain tehdä ensimmäisen haastatteluni siirtolaisena Kanadassa -sarjaan. Uhrina oli oikein mukava vanhempi herrasmies, Kalajoelta alkujaan. Oli kiertänyt laivaston mukana vaikka missä eksoottisissa paratiiseissa, Hawaijilla, Australiassa, Uudessa Seelannissa ja Fidzillä. Teimme haastattelun ravintola Hoidossa, jossa oli lounaana erittäin hyvää linssikeittoa ja ruisleipiä munavoilla. Täällä ei pahemmin pääse vieraantumaan suomalaisesta ruokakulttuurista.

Kanadansuomalaisilla on mielenkiintoisia elämäntarinoita, vuokraemäntäkin tarjosi toissapäivänä iltakahvit ja kertoili hurjia tarinoita entisistä vuokralaisistaan. Eräskin jamppa oli kuukahtanut kellariin maha täynnä pillereitä, hmm... En ole tuonne alimpaan kerrokseen vielä uskaltautunut, mutta joskus sinnekin on mentävä, sillä siellä sijaitsevat pesukone ja kuivuri. Ja sauna!

Pakko muuten palata vielä löytämääni radiokanavaan, jonka olen nyt identifioinut "Thunder Bay's classic rock" -kanavaksi, The Giantiksi (105,3 FM). Arki-iltaisin tulee itsensä shokkirokin kuninkaan juontama Nights with Alice Cooper: paljon vanhaa rockia ja Cooperin koomisia välipohdintoja kökkövitseillä höystettynä. Siis voiko parempaa olla? Juuri äsken kanavalla pyöri muun muassa suosikkibiisini Guitar Herosta, Heartin Barracuda (Heart on muuten kanadalainen bändi). Olen aivan myyty. Kelloradio tosin herätti minut raikuvaan sukkahousuheviin viime yönä klo 3.40, täytynee resetoida edellisen omistajan asetukset. Nyt takaisin Thin Lizzyn, Van Halenin ja Iron Maidenin pariin... run tooo the hiiiills, run fooor your liiiiives...


2 kommenttia:

  1. Näähän on hauskoja kirjoituksia. Taitaa olla melko erikoinen paikka. Onko siellä kuinka amerikan meininki noin arkisin vai ihan selkeesti erilainen kuin rajan eteläpuolella?

    -tommi

    VastaaPoista
  2. Jaa, vaikea sanoa... amerikanvuosista on jo niin pitkä aika. Kuvittelisin, että samantyyppistä meininkiä on sielläkin niillä alueilla, mihin suomalaisia on aikoinaan paljon muuttanut.
    Mutta onhan se meno silmämääräisesti samankaltaista kuin etelässä, eli ruokapakkaukset on valtavia, autokulttuuri kukoistaa jne. Täytyy tehdä kattavampaa vertailua sitten heinäkuun lopussa, kun pääsen amerikkalan puolelle ihmettelemään!

    VastaaPoista