maanantai 9. helmikuuta 2009

Harrasta menoa, hallelujaa


Lehden lukijakunta on täällä verrattain vanhaa, minkä etukäteen jo tiesinkin, mutta se, että suuri osa toiminnasta ja tapahtumista pyörii kirkon ympärillä, oli pieni yllätys. Eilen vierailin jo kolmatta kertaa tällä viikolla seurakunnan tapahtumassa.

Vaikken itse ole uskonnollinen, on ollut oikeastaan ihan mielenkiintoista tutustua noihinkin ympyröihin. Suomalaisia kirkkopiirejä sen kummemmin tuntematta voisi sanoa, että meno on täällä ehkä hitusen rennompaa.. naisten piirin kokouksessa toistuivat heti kättelyssä (ei kirjaimellisesti) sanat 'paska' ja 'naida', ja yhtenä kuumimpana puheenaiheena oli virtuaalipeli second life.. Täällä päin jumalan kämmentä ei näemmä olla turhan takakireitä.

Sää on mennyt huonompaan suuntaan: viime viikon kirpakat pakkaset narskulumineen ovat vaihtuneet taivaalta tihkuvaan jääsateeseen. Aamulla ennustettiin jopa jäämyrskyä, mutta toistaiseksi inhaa moskaa on sadellut rauhalliseen tahtiin. Onneksi the Giant soittaa piristävää rytmimusiikkia tähänkin hetkeen, Jimi Hendrix ja Bon Jovi mylvivät kelloradiossani sulassa sovussa.

P.S. Tajusin vasta äskettäin mistä radiokanavan nimi tulee: Thunder Bayn vastarannalla on mäkimuodostelma, jota kutsutaan the Sleeping Giantiksi. Ja toden totta, sehän näyttää aivan nukkuvalta jättiläiseltä.


The Giant Awakens. The Sleeping Giant just minutes before sunrise on an early autumn morning. Photo by Dan Collins (http://www.tbsource.com/pictures/view.asp?cid=70189)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti